Noticies

Les intervencions en salut emocional

De la mà del Programa de Salut de l’Àrea de Programes d’Emancipació de l'Agència Catalana de la Joventut s'ha obert aquest espai de reflexió, de col·laboració i de trobada per als i per a les professionals que treballen amb joves, per compartir coneixement, així com les diferents intervencions d’abast comunitari, que tenen per objectiu el benestar de les persones joves i el seu acompanyament en la gestió emocional.

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil han organitzat unes interessantíssimes jornades que aporten un espai de reflexió, de col·laboració i de trobada per als professionals que volem actuar i fer front a una clara tendència a l’empitjorament del benestar emocional i la salut mental del jovent. Els professionals del sector del lleure, l'educació i la cultura som podem ser fonamentals a l’hora d’acompanyar-los, donar-los suport i recolzament emocional. 

La Jornada ha tingut lloc a la Casa de Mar, Barcelona, i la benvinguda ha sigut a càrrec de Núria Ramon Pérez, directora general de l'Agència Catalana de la Joventut.

Ponents:

- David Bueno, Director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST.
Que ens parla de l'etapa de l'adolescència com un període d'alts i baixos que transita entre la infància i la joventut, en aquest període un entorn que acompanyi a les decisions és molt beneficiós, i cal poder donar suport emocional, ajudar a reduir l'estrès i donar oportunitats d'experimentar amb l'entorn de manera no tòxica.  

- Montserrat Pàmias, Cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
Ens ha explicat les conseqüències del confinament a infants i joves: han augmentat els símptomes d'ansietat, TOC, els Trastorns de la conducta alimentària i també els suïcidis, per aquest motiu totes les accions que puguem fer en l'entorn comunitari són preventives i bàsiques per reduir el risc de malalties mentals. 

- Laia Català, Tècnica d’acompanyament emocional a joves de Salut i Educació Emocional (SEER). 
Ens ha preguntat com ens sentim quan un jove te una demanda o situació molt complexa, som persones que acompanyem a persones. 

Recupera-ho aquí: