Noticies

Delegada de protecció davant de violències sexuals en infants i adolescents

Els serveis i projectes del lleure educatu i sociocultural professional han de ser garantia de seguretat i protecció per als infants i els adolescents en tots els àmbits.

L'Acellec disposa d'una Delegada de Protecció per prevenir i actuar davant de la detecció de violències sexuals en nens i nenes i adolescents. Totes les empreses associades a l'entitat i, per extensió, qualsevol organització del sector que ho desitgi, es poden adreçar a ella per demanar consell i orientació sobre la manera com cal procedir en el cas que sospitin o tinguin evidència que es troben davant d'una situació de violència. La nostra delegada li indicarà quina és la manera com ha de procedir, li facilitarà els protocols que ha de seguir i li oferirà materials informatius i divulgatius que l'ajudin a actuar de manera correcta, posant per davant de qualsevol altra consideració la seguretat i protecció d'infants i adolescents.

Delegada de protecció de l'Acellec
TRUCA-LA!           
Júlia Matons Altarriba   
635 54 61 98
julia.social@acellec.cat  

 

Tot seguit, us oferim enllaços amb tota mena de materials que us ajudaran a prevenir situacions de violència sexual cap a infants i adolescents o bé a actuar de manera correcta en el cas que tingueu la sospita o l'evidència que s'estan produïnt.

 

Protocol de prevenció dels abusos sexuals i altres maltractaments en l'àmbit de l'educació en el lleure

Infografia. L'educació en el lleure com a espai de protecció

Abordatge de l'abús sexual infantil en el lleure. Pautes d'actuació i orientacions per tenir cura de les emocions

Infografia. Abordatge de l'abús sexual infantil en el lleure

Abordatge de l'abús sexual infantil en el lleure. La comunicació amb les families

Infografia. La comunicació amb les famílies

Abordatge de l'abús sexual infantil en el lleure. Entre menors

Infografia. Abús sexual infantil en el lleure entre menors

Prevenció i abordatge de l'abús sexual infantil en el món del lleure. Orientació i recursos pedagògics. Fundació Vicky Bernadet