Noticies

La campanya d'estiu. Normes, prevenció i seguretat

Sempre hem estat prudents i hem tingut cura de la salut dels nostres infants i joves, però l'escalfament global i el canvi climàtic ens fan estar més alerta que mai. L'efecte del sol, les altres temperatures i la sequera ens pot complicar les activitats de lleure educatiu de la campanya d'estiu si no prenem les mesures adequades. Us ajudem a ser previsors perquè no volem que, ni vosaltres ni els vostres usuaris, us hi jugueu la pell.

El primer que hem de fer és identificar els riscos derivats de l'acció del sol i la calor. Un cop sapiguem a que ens enfrontem arriba el moment d'adoptar les mesures preventives més adequades per a cada cas. Veurem què hem de fer en els casals d'estiu, en les estades de colònies i en les activitats de lleure i esportives.

La prevenció ha de servir per assegurar unes bones condicions de treball per als monitors i professionals de tota mena que intervenen al sector i per garantir que infants i joves puguin gaudir de les activitats amb completa seguretat. Amb la informació que us facilitarem podreu planificar les vostres actuacions i, sobretot, us podreu avançar a possibles situacions compromeses.

En molts d'altres factors, us parlem de les següents qüestions:

- Aspectes meteorològics a tenir en compte.
- Condicions de bany en piscines, rius i platges.
- Activitats de lleure en entorns urbans i entorns naturals.
- Sistema públic d'avisos i alertes en situacions d’emergència per clima
- Correcta interpretació de restriccions per la sequera i per risc d'incendis

Joan Antoni Rovira

Llicenciat en Educació Física a l'INEFC, Director de Seguretat i investigació a la UVic i auditor i assessor de seguretat d’activitats de lleure i fisicoesportives amb llarguíssima i extensa experiència en el sector del lleure educatiu, fent costat i acompanyant empreses i entitats. És, a més, National Trainer de Nordic Walking per la Federació Internacional INWA.