Noticies

Recomanacions alimentàries per les estades escolars de colònies

Les estades escolars a les cases de colònies també són espais educatius i, per tant, s’ha de vetllar per a la promoció d’hàbits saludables, entre els quals destaca una alimentació saludable. Per aquest motiu l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha elaborat un informe amb la col·laboració d'entitats i administracions vinculades a l’educació, l’oci i la salut dels infants i adolescents. Aquest document dona consells i recomanacions per les famílies, colònies, escoles i empreses de restauració.

L’objectiu d’aquest document," Passar-s'ho bé i menjar millor: recomanacions per a les estades escolars en cases de colònies”, és facilitar una sèrie de recomanacions alimentàries i exemples de menús per a famílies, escoles, cases de colònies i empreses de restauració encarregades de l’alimentació, per tal que, entre tots els agents implicats puguem fer compatible el gaudi dels àpats i donar la flexibilitat que requereix l’alimentació d’una estada escolar amb la promoció d’hàbits saludables.

Al llarg de l'informe trobem consells per millorar l'oferta i l'acceptació d'aliments saludables i sostenibles com ara potenciar els aliments d'origen vegetal, prioritzar la carn fresca per sobre la processada o els làctics sense sucre. També ens recomana evitar els fregits, els aliments precuinats o els ultraprocessats. 

Per fer més fàcil la preparació dels àpats l'informe ens proporciona diferents exemples de menús per estades setmanals o segons l'època de l'any.