Noticies

El 2018 et donem impuls

L'Acellec ha culminat durant 2017 un període de consolidació i creixement que ens ha garantit un espai de referència en el sector del lleure educatiu i cultural. Hem reforçat la nostra estructura i hem ampliat del nostre espai de treball. Hem agafat impuls per encarar el 2018 amb optimisme, conscients de les dificultats econòmiques que encara patim, però amb una bona llista de projectes que prioritzen la qualitat en els serveis del sector i formes de desenvolupament sostenibles i socialment sensibles. Tota la força acumulada és a la disposició del sector, de les families, de l'educació, de la cultura, del lleure. La oferim. És el nostre impuls, al servei de la societat.

L'Acellec impulsarà des de gener de 2018 un programa de suport a l'emprenedoria en el sector del lleure. Tothom que vulgui engegar un projecte d'activitat econòmica en el sector educatiu i cultural ens trobarà al seu costat. Al mateix temps, desplegarem les utilitats de la nostra borsa de treball, que ja és un servei de referència per als treballadors del sector. Més de 700 currículums són de forma permanent a disposició de les empreses associades, i les seves ofertes de treball són accessibles i obertes a tothom. 

Però el 2018 serà també el de la transformació digital. Les nostres eines de gestió digital fa temps que es van desplegant a nivell intern, i ben aviat tindran traducció pública. Les empreses associades a l'Acellec gaudeixen d'una intranet rica en serveis i privilegiada per fomentar el contacte entre les organitzacions. Ben aviat es visualitzaran els nostres projectes de responsabilitat social corporativa, obrirem un portal de transparència i desenvoluparem molt especialment la plataforma e-learning de l'Escola Efa, que incorporarà noves ofertes formatives i millorarà els seus continguts. Els webs de l'Acellec i de l'Efa es renovaran i ampliaran serveis i s'integraran amb l'ús continuat i dinàmic de les xarxes socials. 

Però 2018 serà també l'any del creixement de la nostra presència territorial. Més formació, més activitat, i més relació amb els agents econòmics de totes les comarques catalanes. Ben aviat iniciarem la negociació per acordar el quart conveni col·lectiu amb la resta de patronals i les forces sindicals del sector. Al mateix temps, treballarem per explicar i prestigiar el sector davant del conjunt de la societat. Farem bandera dels valors educatius i pedagògics de les colònies escolars, descriurem i oferirem espais de diàleg per donar presència pública al sector de la cultura de proximitat, defensarem el caràcter educatiu dels serveis escolars i promourem la qualitat pedagògica i alimentària en els menjadors escolars, les activitats extraescolars i els serveis complementaris de la xarxa d'escoles del país. 

Hem agafat impuls, i el 2018 l'aprofitarem per ser millors i per ajudar a millorar els nostres infants, els joves, la gent gran, les families i el món assocatiu. Ho farem amb perspectiva de gènere, donant valor a la diversitat, fent de la cultura una eina de progrés, posant l'economia al servei de les persones i la nostra comunitat.

Impuls pel 2018.