Noticies

Teletreball: Renovar-se o morir

El teletreball ha posat de manifest aquelles mancances estructurals que ja existien al treball presencial, però que tapàvem amb pedaços.

Fa poc més d'un any que ens vam veure abocats a la vida virtual. Ja fos la gent grans, els joves o els més petits de la casa; en l’entorn laboral, el personal, l’educatiu o sanitari... Tothom vam haver de fer un pas endavant i llençar-nos al ciberespai.


Algunes persones amb més facilitat i d’altres amb alguna dificultat, però fins i tot les que creien que no era un model adequat pel seu tipus de treball o aquelles empreses molt reticents es van haver d’adaptar. Un any després encara ens trobem amb mancances i molts aspectes a millorar al nostre dia a dia de treball telemàtic. Són necessaris uns bons hàbits per preservar la conciliació i la salut (mental), una bona organització i una millor comunicació dins l'empresa per assolir els reptes de sempre i els afegits amb la crisi sanitària.

L’escola Efa hem organitzat un curs amb el que aprendràs la importància del treball en equip, la necessitat d'organitzar-te de manera individual, col·laborativa. Els mètodes necessaris per fer-ho possible, així com recursos i habilitats per dur a terme reunions productives i fructíferes... Aprendràs que teletreball i presencialitat poden anar de la mà, si et recolzes en uns bons mètodes de treball.

La primera edició ha estat un èxit, i volem compartir alguns comentaris de les persones que hi han participat:


"Després d’haver realitzat el curs, m’adono que les mancances no són només pel fet de fer teletreball, si no que tot el que he aprés em millorarà la manera de treballar, optimitzarà el temps i també la meva salut. He reforçat que els bons hàbits és una matèria pendent i a treballar i que ve produïda per creences mal enteses i per deixar que la feina “se’t mengi”. Però també m’he adonat que petits canvis poden ajudar a millorar molt, pel que anima a fer-los! La màxima sensació que tinc actualment, és que tinc feina a fer, però que la puc fer, que tinc les eines necessàries, i que hi ha coses que les feia per inèrcia que també són vàlides i potser només cal polir-les una mica, tot ajuda i anima.
Ja no tinc tant la necessitat de pensar en treball presencial i teletreball si no pensar en una bona qualitat del treball, ben planificat i organitzat i amb uns bons hàbits."

Àngels Elias


"[...] tot anava per ordre de qui més t'apreta. En aquest curs, tot i pensar que això 'a mi no em passava', he descobert una forma molt bona per organitzar-me, donar prioritats i espaiar les reunions."

Manel Planas


"Això em porta a pensar que moltes vegades ens oposem als canvis pel simple fet de la por al canvi, la por a analitzar les oportunitats, les amenaces, les debilitats i les fortaleses de les coses.
Si en el seu dia (abans de la pandèmia) haguéssim reflexionat una mica i avaluat les oportunitats que ens ofereix el teletreball... hauríem vist que les amenaces no eren tantes ni tan greus; i que moltes (amb poc temps) es podien superar."

Berta Guisado

 

Encara estàs a temps d’apuntar-te a la propera edició de Competències per a un teletreball efectiu, subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Apunta-t’hi!