Noticies

L’educació és també un acte de comunicació

Hem iniciat una ronda d’entrevistes quinzenals a Instagram amb les formadores i formadors de l’escola EFA, així com amb altres persones vinculades als nostres projectes. Amb elles i ells reflexionarem sobre l’educació des de molts angles diferents. Volem que els conegueu i que pugueu tastar una mica del que treballem en els nostres cursos.

La primera entrevistada ha estat la Blanca Pascual, actriu, directora de teatre i formadora, que va parlar amb nosaltres des de Dinamarca, on viu actualment. Vinculada des de petita al món del lleure educatiu, una de les seves experteses és l’expressió corporal:  “Jo sempre dic en els meus cursos que comparteixo dues passions. Per una banda, l’educació, vinculada 100% al lleure, i per l’altra, l’expressió corporal i la teatralització. Crec que ambdues són molt importants per a la societat, per poder aportar un canvi positiu i millorar. A més, això és part de la filosofia del lleure, aquesta utopia que hem de perseguir per millorar el món on vivim”.

En les seves classes, entre altres coses, li agrada “fer un scanner de tots els botons o punts del nostre cos que podem accionar per ser millors comunicadors perquè sovint les activitats físiques que practiquem en el dia a dia no estan orientades a la comunicació. Però l’educació és també un acte de comunicació, un intercanvi d’informació, i és important que aquest intercanvi es faci òptimament i amb la millor qualitat possible”.
A més de ser formadora en els cursos de Monitors/es de lleure infantil i juvenil, la Blanca ha creat el curs monogràfic Trucs i eines per parlar davant de càmera, que podeu trobar en el nostre catàleg de formació i que, sense dubte, us ajudarà a perdre la por i comunicar de manera òptima en format vídeo, cosa cada cop més necessària en l’actualitat en qualsevol professió.

Pots veure l’entrevista sencera aquï: