Noticies

Aneu al cinema!

Sense sostre, una pel·lícula dirigida pel formador de l'Escola Efa, Pep Garrido i per Xesc Cabot, s'estrena el 20 de desembre a les grans pantalles!

Amb la preestrena del film es van tancar més de cinc anys d'esforços per aconseguir els recursos necessaris per aixecar aquest projecte, que fa denúncia de l'abandonament en què viuen aquestes persones i intenta despertar consciències.

Una de les fonts de finançament centrals del projecte ha estat un sistema de crowdfunding, al qual es van sumar l'Acellec, l'Escola Efa i nombrosos membres del nostre equip, alguns dels quals fins i tot han participant en el rodatge com a voluntaris figurants. La dificultat d'aconseguir els fons necessaris ha estat la raó principal del llarg període de creació, en el qual finalment s'hi han implicat TV3, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i la Fundació CAtalunya Cultura, entre d'altres. 

La pel·lícula és una producció d'Atiende Films i Alhena Production, i ha estat acompanyada en tot moment per la imprescindible col·laboració d'Arrels Fundació, una organització sense ànim de lucre que lidera a Catalunya la lluita contra el sensellarimse.

El film, d'estètica fosca i d'un realisme corprenendor, es converteix en una descripció minuciosa de la vida quotidiana d'una persona sense sostre que malviu als carrers de Barcelona, en un entorn de violència ambiental i física, amb una evident addicció a l'alcohol. El protagonista, interpretat per Enric Molina, un actor novell que va patir durant cinc anys la vida que es mostra en la pel·lícula, decideix fugir d'aquest entorn opressiu i inicia un viatge atzarós cap a una destinació que només ell coneix i que al final de la història ens deixarà el dubte sobre si és un camí de sortida o, contràriament, una caiguda encara més profunda en la seva situació.

La pel·lícula es va mostrar per primera vegada en pantalla gran a mitjan mes de novembre al Festival Internacional de Cinema de Gijón, i els Cinemes Girona de Barcelona van acollir el 16 de desembre la preestrena, que es va convertir en una celebració per a l'equip, els col·laboradors i els centenars de mecenes que han fet possible la pel·lícula. L'estrena oficial s'ha programat per al 20 de desembre, i iniciarà així una trajectoria a les sales comercials, en la que l'afluència d'espectadors determinarà l'amplitud de la seva estada a les pantalles.

Des de l'Acellec i l'Escola Efa animem a anar al cinema, apropar-se a la realitat que plasma el film i recolzar el cinema independent. 


Qui és en Pep Garrido a l'Escola Efa?

Facebook / sensesostrefilm

Twitter / sensesostrefilm

Instagram / sensesostrefilm